Πως θα μας βρείτε  
Επικοινωνήστε μαζί μας.


Ορθοπαιδικό Εργαστήριο Προσθετικής:

Στόχος της εταιρίας μας είναι η κατασκευή και η σωστή εφαρμογή , ώστε ο ασθενής να μην αισθάνεται ότι κουβαλάει το βοήθημα αλλά αυτό να αποτελεί τη φυσική συνέχεια του σώματός του.

Πελματογράφος

 

Τι είναι ο ψηφιακός πελματογράφος
Ο ψηφιακός πελματογράφος είναι ένα σύγχρονο και τεχνολογικά προηγμένο σύστημα απεικόνισης της ανατομικής μορφολογίας του πέλματος αφ' ενός, κι αφ'ετέρου της κατανομής των πιέσεων κατά τη στάση και τη βάδιση.
Χρησιμοποιώντας ένα από τα συστήματα ανάλυσης και παίρνοντας ένα αυτοματοποιημένο βηματισμό είμαστε σε θέση να αναλύσουμε τη δυναμική βάρους-φέρουσα λειτουργία ποδιών (περπάτημα) και να συντάσσουμε τις παραγόμενες από υπολογιστή εκθέσεις βηματισμού και ανάλυσης πίεσης.
Χρησιμοποιώντας την ιατρική έρευνα που συνδυάζεται με τα έτη κλινικής εμπειρίας, τα συστήματα των πελματογράφων καταγράφουν και αναλύουν με μοναδικό τρόπο τις κινήσεις των ποδιών. Δίνει στον θεραπευτή (γιατρό-φυσικοθεραπευτή) τη δυνατότητα της έγκαιρης διάγνωσης καταστάσεων που αφορούν σε παθήσεις των πελμάτων και της σπονδυλικής στήλης, ενώ διευκολύνει τη διαδικασία της διάγνωσης, συνιστώντας εργαλείο απαραίτητο στην καθημερινή κλινική πρακτική της Ορθοπεδικής.

Τι μετράει ο Πελματογράφος

Στη στατική εξέταση

Επεξεργάζεται την κατανομή-την εντόπιση και τον μέσο όρο της μηχανικής πίεσης η οποία κατανέμεται στα κάτω άκρα.
Μετράει τις αποστάσεις τις γωνίες και την επιφάνεια στήριξης.
Αναλύει την σταθερότητα (stability) του ασθενούς κατά την ορθοστατική θέση.

Στη Δυναμική εξέταση

Αναλύει τις διάφορες φάσεις του βηματισμού το γράφημα της φόρτισης τη μέγιστη πίεση το χρόνο επαφής και κάθετης συνιστώσας του σωματικού βάρους
Μετράει την πίεση σε N/cm2 που ασκείται κατά την διάρκεια της βάδισης σε κάθε τετραγωνικό εκατοστό των πελμάτων.
Συγκρίνει βήματα από την στατική, δυναμική μέτρηση και δίνει την δυνατότητα τις ανάλυσης μεταξύ των δύο ποδιών.


Body Analysis

 

Το Body Analysis είναι ένα έμβιο-μηχανικό σύστημα αξιολόγησης που αναλύει τη στάση του σώματος χρησιμοποιώντας καινοτόμο τεχνολογία και παρουσιάζει τις αποκλίσεις από το φυσιολογικό .
Σε συνεργασία με τον ειδικό συστήνει εξατομικευμένα διορθωτικά προγράμματα άσκησης, καθώς και ορθωτικά βοηθήματα .

Στάση Σώματος
Η σωστή Στάση του σώματος, μας επιτρέπει να λειτουργούμε πιο αποδοτικά.
Η θέση του κέντρου βάρους μας είναι πολύ σημαντική για την ισορροπία του ανθρώπου. Οι αποκλίσεις από αυτήν την καθορισμένη θέση μπορούν να έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην υγειά και ευεξία καθώς μπορούν να δημιουργήσουν διάφορα μυοσκελευτικά προβλήματα .Η διόρθωση ασυμμετριών της στάσης μπορεί να σας κάνει να αισθανθείτε και να δείχνεται καλύτερα.
Τo Body Analysis φροντίζει για την σωστή στάση του σώματος σας

Η αξιολόγησή της στάσης σας
Οι αποκλίσεις της στάσης , από την ορθή στάση, αναλύονται λεπτομερώς. Λαμβάνοντας ψηφιακές φωτογραφίες από όλες τις θέσεις στάσης (από τα πλάγια, μπροστά και την πίσω όψη) και παίρνοντας ως σημεία αναφοράς διάφορα ανατομικά σημεία κλειδιά πάνω στο σώμα , το πρόγραμμα αναγνωρίζει και υπολογίζει με ακρίβεια τις αποκλίσεις σε σχέση με το φυσιολογικό
Αποτελέσματα αποκλίσεων σε :Γωνίες (μοίρες )
. Ροπές δύναμης
. Απόσταση (εκατοστά)
Το Body Analysis είναι το πιο προηγμένο και το ποιο ακριβές πρόγραμμα ανιχνεύσεις και διάγνωσης μυϊκών και σκελετικών προβλημάτων.Κτηματική Ανάλυση

 

ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΙΝΗΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΑΛΥΣΗΣ
Η κινητική ανάλυση αθλητών ή ασθενών είναι ένα πακέτο ψηφιακής βιντεοσκόπησης και μελέτης μέσω της οποίας μπορεί να πραγματοποιηθεί έμβιο-μηχανική και φυσιολογική ανάλυση της κίνησης τους.

Η ανάλυση γίνεται με βιντεοσκόπηση του αθλητή κατά τη διάρκεια του αθλήματός του ή του ασθενή στις καθημερινές του δραστηριότητες πραγματοποιώντας συγκεκριμένες κινήσεις ή ασκήσεις, ανάλογα με το που παρουσιάζεται το πρόβλημα (π.χ. Περπάτημα, ανέβασμα σκάλας, ανύψωση φορτίων κτλ.).
Κατόπιν το βίντεο αναλύεται από το ειδικό λογισμικό όπου μετατρέπεται σε ψηφιακά δεδομένα και μπορούν να εκτιμηθούν πολλές παράμετροι όπως η ταχύτητα με την οποία πραγματοποιείται μια κίνηση,
οι γωνίες, οι γραμμικές ή γωνιακές επιταχύνσεις καθώς και η διόρθωση της τεχνικής που χρησιμοποιεί ο αθλητής / ασθενής κατά την διάρκεια της άσκησης ή κίνησης.

Το λογισμικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να υπολογίσει τις ταχύτητες και τις επιταχύνσεις και μπορεί να βοηθήσει την ανάλυση των αθλητικών τραυματισμών. Μπορούμε να δημιουργήσουμε τις γραμμές, τις γωνίες, τους οδηγούς ευθυγράμμισης και τις τροχιές σημείου με το λογισμικό για λεπτομερή ανάλυση της τεχνικής και της κίνησης μέσω ειδικών πρωτοκόλλων εξειδικευμένης ανάλυσης. Με την πάροδο του χρόνου μπορεί να τεκμηριωθεί μια πλήρης έμβιο-μηχανική βάση δεδομένων της τεχνικής ή της απόδοσης ενός ατόμου.
Μέσω αυτής της ψηφιοποίησης μπορούμε να βγάλουμε χρήσιμα συμπεράσματα για τα προβλήματα που μπορεί να εμφανίσει ο αθλητής / ασθενής κατά τη διάρκεια της άσκησης (π.χ. τραυματισμοί) καθώς και τη διόρθωση της τεχνικής του μέσω σύγκρισης των βιντεοσκοπήσεων κατά την διάρκεια της προπόνησης ανά τακτά χρονικά διαστήματα και την παρακολούθηση της απόδοσής του καθ' όλη την διάρκεια της χρονιάς.


Σχεδιασμός Ορθωτικών Πελμάτων

 

Το λογισμικό πρόγραμμα της αναλύει και σχεδιάζει υποστηρίγματα ιδανικής διόρθωσης που ανταποκρίνονται απόλυτα στις ανάγκες και στην κάθε πάθηση ειδικά.

Λαμβάνοντας την μέτρηση (πελματογράφημα)και υπολογίζοντας όλες εκείνες τις παραμέτρους που είναι απαραίτητες για τον σωστό σχεδιασμό ενός ορθωτικού πέλματος όπως:

πάθηση, τύπος υποδήματος προβλήματα κάτω ακρών.
Ο ειδικός της φροντίζει έτσι ώστε το ορθωτκό βοήθημα που σχεδιάζεται να είναι το πλέον κατάλληλο για τον κάθε ασθενή ξεχωριστά.


Το σχεδιαστικό αυτό πρόγραμμα παρέχει
την δυνατοτητα στην
Ekkinisis Analysis να
σχεδιάζει και να κατασκευάζει
ορθοτικά πέλματα λεμβάνοντας τις
μετρήσεις από όλους
τους τύπους πελματογράφων.


Κατασκευή Ορθωτικών Πελμάτων

 

Τα μηχανήματα αυτόματης κοπής ,αποτυπώνουν και παράγουν με ακρίβεια το εκάστοτε σχεδιασμένο ένθετο πέλμα με πιστοποιημένο τον έλεγχο και την ποιότητα του προϊόντος .

Τα υλικά που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή των ορθωτικών πελμάτων είναι από EVA ανάλογης σκληρότητας για την κάθε πάθηση.


Το HF-PCO είναι ένα
μηχάνημα υψηλής
τεχνολογίας το οποίο
είναι ικανό να
κατασκευάσει ένα
ορθωτικό βοήθημα σε
λιγότερο από δύο (2)
λεπτά.


Πέλματα


ImageΠέλματα
Χαρακτηριστικά
Τα ορθωτικά βοηθήματα της Pelma Ekinisis χρησιμοποιούνται για να θεραπεύουν παθήσεις του ποδιού όπως πελματικές απονευρώσεις, πόνους στην πτέρνα φλεγμονή στο μετατάρσιο, φλεγμονές και ρήξεις συνδέσμων καθώς και για να διορθώσουν τη βιομηχανική και την ευθυγράμμιση του διασκελισμού. Η τέλεια εφαρμογή των ορθωτικών βοηθά στην αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων που πηγάζουν και εστιάζονται στο πόδι καθώς και στα προβλήματα που δημιουργούνται στο γόνατο, στα ισχία και χαμηλά στην οσφυϊκή χώρα, εξ αιτίας της λανθασμένης στάσης βάδισης του ασθενούς.Χρησιμότητα

- Αρθρίτιδες
- Διαβητικό πόδι
- Αθλητισμός και άσκηση
- Επαγγελματίες υποχρεωμένοι σε ορθοστασία
- Τενοντίτιδα Αχιλλείου
- Κάλοι
- Πόνος τακουνιών
- Νευρίνωμα Morton
- Άκανθα πτέρνας
- Δυσμορφίες
- Πτώση Μεταταρσίων
- Κοιλοποδία
- Πλατυποδία
- Βλαισός μέγας δάκτυλος
- Ραιβοποδία ρητίνη.

Σκοπός μας είναι η πρόληψη, και θεραπεία όλων αυτών των
προβλημάτων που απορρέουν από κατασκευαστικές ανωμαλίες

του πέλματος.


Οι συνεργατες της ΕΥΘΥΜΙΟΥ Ο.Ε, είναι πάντα στη διάθεση των ιατρών για την παροχή της καλύτερης δυνατής ενημέρωσης στην κοινή προσπάθεια αποτελεσματικής υποστήριξης των ασθενών.

Επικοινωνήστε μαζί μας για την κάρτα μέλους Συνεχής παρακολούθηση ασθενούς απο εξειδικευμένους συνεργάτες.Γραπτές οδηγίες.Ψηφιακή ανάλυση και Scanner σε τακτά χρονικά διαστήματα.
Ειδικοί χώροι εφαρμογών και εκμάθησης.Δωρεάν μηνιαία παρακολούθηση για 6 μήνες. Comment