Πως θα μας βρείτε  
Επικοινωνήστε μαζί μας.


Ορθοπαιδικό Εργαστήριο Ορθωτικής:

Στόχος της εταιρίας μας είναι η κατασκευή και η σωστή εφαρμογή , ώστε ο ασθενής να μην αισθάνεται ότι κουβαλάει το βοήθημα αλλά αυτό να αποτελεί τη φυσική συνέχεια του σώματός του.

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ ΕΡΕΘΙΣΜΟΣ

ImageΛειτουργικός Ηλεκτρικός Ερεθισμός
Η βιοτεχνολογία τα τελευταία χρόνια έχει κάνει εντυπωσιακά άλματα στην έρευνα στον παραπάνω τομέα, και έχει προχωρήσει στην παραγωγή προϊόντων με σημαντικά αποτελέσματα. Από την άλλη πλευρά, οι καινούργιες αυτές μέθοδοι και τα αποτελέσματά τους είναι ακόμη σχεδόν άγνωστα στην Ελλάδα, τόσο στο ευρύ κοινό, όσο και σε πολλούς επαγγελματίες από τον χώρο της υγείας, λόγω ελλιπούς ενημέρωσης μέχρι τώρα.

Πρόκειται για μια μικρή φορητή συσκευή (περίπου στο μέγεθος τράπουλας). Λεπτά καλώδια τη συνδέουν με ένα ζευγάρι αυτοκόλλητα ηλεκτρόδια (pads) που τοποθετούνται σε συγκεκριμένα σημεία επάνω στο δέρμα. Ο Ηλεκτροδιεγέρτης ODFS στέλνει τα ηλεκτρικά ερεθίσματα στα νεύρα και τους μύες μέσω των ηλεκτροδίων, προκαλώντας έτσι την επιθυμητή κίνηση. Επίσης, ένας λεπτός διακόπτης (πάχους περίπου 2mm) τοποθετείται μέσα στο υπόδημα, κάτω από την πτέρνα. Αυτός ονομάζεται διακόπτης πέλματος και ρυθμίζει σε ποιες στιγμές, κατά τη διάρκεια της βάδισης, πρέπει να λειτουργεί ο διεγέρτης, και πότε όχι (δεν λειτουργεί συνεχόμενα). Ο ίδιος διακόπτης ρυθμίζει επίσης τη λειτουργία της συσκευής ανάλογα με την εκάστοτε ταχύτητα βάδισης, από βήμα σε βήμα.

Ο ηλεκτροδιεγέρτης λειτουργεί με μία απλή μπαταρία 9V. Συνήθως φοριέται στη ζώνη ή τοποθετείται μέσα στην τσέπη, με τα καλώδια και τα ηλεκτρόδια να σκεπάζονται από το παντελόνι ή τη φούστα, καθιστώντας τον έτσι απόλυτα διακριτικό στη χρήση του. Μετά από την αρχική περίοδο εξοικείωσης (3-4 εβδομάδες), τα περισσότερα άτομα που ξεκινούν τη χρήση τον χρησιμοποιούν σχεδόν ολόκληρη τη μέρα (όταν σηκώνονται για να περπατήσουν), σαν ένα βοήθημα βάδισης.